قالب آژانس مسافرتی تراولوقالب آژانس مسافرتی تراولو

By signing up, I agree to Travelo's Terms of Service, Privacy Policy, Guest Refund Policy, and Host Guarantee Terms

در حال حاضر عضو هستید؟

قالب آژانس مسافرتی تراولوقالب آژانس مسافرتی تراولو
فراموشی رمز عبور ؟

آیا یک حساب کاربری ندارید؟

دور دنیا با خوشمزه ترین دسر ها

دسر در فرهنگ‌ های آشپزی کشورهای سراسر جهان وجود دارد و معمولاً در پایان یک وعده ی غذایی مصرف می‌ شود. دسرها به‌ طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می‌ باشند. جالب است بدانید که واژه ی دسر از واژه فرانسوی کهن ” desservir ” به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده‌ است. زمانی که غذا می خوریم و بعد از آن چیزی به عنوان دسر نخورده ایم، مانند آن است که گمشده ای داریم یا آن وعده غذایی را نا تمام گذاشته ایم. دسرها در سراسر دنیا متفاوتند، از کشوری به کشور دیگر، متفاوت هستند. از موچی ژاپنی تا رُل های محتوی دانه های گیاهی لهستانی، برخی از این دسرها سبک تر و حاوی میوه بیشتر و برخی غنی تر، پرکالری تر و شکلاتی ترند. در این مقاله با ما همراه شوید تا خوشمزه ترین دسرها در دنیا را به شما معرفی کنیم.

کوکی کاراملی آمریکای جنوبی، (Alfajores)

کوکی کاراملی دسر و شیرینی معروف در آمریکای جنوبی است. هنگامی که وارد نانوایی و شیرینی پزی های کشور آرژانتین و پرو شوید به احتمال زیاد این کوکی کاراملی های خوشمزه را خواهید دید. Alfajores لقمه ی نان شیرینی کوچکی است که درون آن مغز آب نباتی شبیه کارامل وجود دارد که با پخت آرام، کم کم این آبنبات کاراملی آب می شود و طعم شیرین آن به خورد خمیر می رود تا جایی که به یک غذای غنی و ملایم تبدیل شود. کوکی کاراملی Alfajores را می توان در نسخه های مختلف امتحان کرد، کوکی هایی که در شکلات تلخ غوطه ور شده اند، یا در یک لایه شکلات سفید پوشانده شده اند و یا نمونه های دیگری که آنها را در نارگیل می غلتانند و با مواد مختلف می پوشانند. کوکی کاراملی یکی از راحت ترین دسرها و میان وعده های جهان است که در کشورهای آمریکای جنوبی طرفداران زیادی دارد.

کرم بروله فرانسوی، (Crème brûlée)

کرم بروله فرانسوی در سراسر جهان معروف است و در تمام نقاط فرانسه طرفداران خاص خود را دارد. بروله که فرانسوی‌ ها به آن دسر کرم سوخته هم می‌ گویند از جمله دسرهای خامه‌ ای قدیمی فرانسوی است که در سال‌ های اخیر در ایران هم بسیار محبوب شده است. در لایه فوقانی کرم برول فرانسوی کاستارد که ترکیبی شبیه به فرنی خودمان است، با مقداری خامه و کارامل ترد که کمی هم قهوه ای شده اند دیده می شود. بروله (brûlée) در زبان فرانسه به معنی سوخته است. حالت کاراملی سوخته کرم بروله با نگه داشتن فندک مخصوص بالای آن ایجاد می‌شود. البته برای سوزاندن روی دسر، دو روش خانگی ساده هم وجود دارد. میتوانید برای این کار از فندک آشپزخانه معمولی استفاده کنید. البته این روش خیلی طول میکشد و ممکن است مجبور شوید چندین دقیقه فندک را روی دسر نگه دارید و حرکت دهید. که کار خسته کننده ای است. اما روش بهتر این است که بعد از بسته شدن دسر آن را دوباره در فر بگذارید و این بار برویلر (شعله بالا) را روشن کنید.

باقلوای ترکیه، (Baklava)

باقلوای ترکیه از آن دست دسرهایی است که به دلیل معروفیت و محبوبیت زیاد نیازی به معرفی ندارد. برای تهیه باقلوای ترکیه ای، لابه لای خمیر شیرینی پزی را با مخلوطی از آجیل پر می کنند و از شربت یا عسلی که بر روی قطعه های مربعی شکلی آن می ریزند، از باز شدن سریع آنها از هم جلوگیری می نمایند و حالتی از چسبندگی را به آن می دهند. باقلوا یکی از شیرین ترین میراث امپراطوری عثمانی است. در همه ی شیرینی فروشی های این کشور سینی های باقلوا با طعم های مختلف به فروش می رسد. مواد اولیه این شیرینی ساده است اما به گونه های متفاوتی پخته می شود و در میان لیست وسوسه انگیز ترین شیرینی های دنیا قرار می گیرد.

بانوفی پای انگلیس، (Banoffee Pie)

بانوفی پای هیجان انگیز یکی از خوشمزه ترین دسرها در دنیا است. خواستگاه این دسر کم نظیر کشور انگلستان است. مواد تشکیل دهنده ی بانوفی پای عبارتند از شیر غلیظ شده، موز ، خامه ، تافی و گاهی هم از شکلات یا قهوه تهیه می شود. بیشتر افراد در برابر بانوفی پای با وجود پر کالری بودن، نمی توانند مقاومت کنند! طعم سس کارامل به این دسر حس و حال نوستالژی وخوبی می‌ دهد که ما را به یاد تافی‌ های کاراملی دوران کودکیمان می‌ اندازد، پس این دسر نه تنها برای بچه‌ ها بلکه برای بزرگترها هم جذاب و دلچسب است.

راس مالای هند، (Rasmalai)

راس مالای یک دسر هندی است که بیشتر از سوی بنگالی‌ ها مورد توجه قرار دارد یا مصرف می‌ شود. اصلیت آن به ادیشا Odisha، ساحل شرقی خلیج بنگال بر می گردد. راس مالای که در زبان اردو به معنی «شهد خامه ای» است از گلوله های اسفنجی پنیر تشکیل شده که به خامه آغشته می شوند. راس در هندی به معنای آب میوه است و مالای هم یعنی خامه. این دسر خوشمزه معمولا سرد سرو شده و عطر و طعم آن با پاشیدن مقدار کمی هل و زعفران مضاعف می شود. بسته به دستور تهیه، این دسر با بادام، پسته و ترکیبی از میوه های خشک تزئین می شود.

جلاتو ایتالیا، (Gelato)

جلاتو Gelato یک دسر خوشمزه است که نسخه ی سبک تری از بستنی ایتالیایی معمولی است. در تمام کوچه ها و خیابان های کشور ایتالیا و در نزدیکی رستوران ها، جلاتو بفروش می رسد و بسیار محبوب است. ژلاتو طعم های متنوعی از جمله تمشک ، پسته ، کارامل، شکلات و… دارد. طعم این دسر واقعاً شگفت انگیز است و بهترین قسمت آن این است که له دلیل سبک بودن آن می توانید خیلی بیشتر از بستنی معمولی Gelato بخورید.

کیک گیلاس آلمان، (Schwarzwälder Kirschtorte)

کیک گیلاس آلمانی Schwarzwälder Kirschtorte که به جنگل سیاه هم معروف است یکی دیگر از دسرهای خوشمزه ی دنیاست. در منطقه ای از جنوب غربی آلمان جنگل سیاه قرار دارد که گیلاس های این منطقه بسیار معروف است و جهت ساخت این کیک خوشمزه استفاده می شود. کیک گیلاس آلمانی شامل چندین لایه کیک شکلاتی است که بین هر لایه خامه فرم گرفته و گیلاس قرار دارد. مخلوط خامه ، شکلات ، گیلاس و یک براندی میوه ای در آلمان بدون شک کیک را جادویی می کند.

بریگادیرو برزیل، (Brigadeiro)

بریگادیرو یک دسر سنتی برزیلی است که اولین بار توسط یک قنادی در ریو دو ژانیرو ابداع شده است. دسر بریگادیرو از ترکیب شیر غلیظ شده ، پودر کاکائو ، کره و ترافل های شکلاتی که لایه خارجی را پوشانده است، ساخته شده است. در سال ۱۹۴۵، سیاستمدار و شخصیت نظامی بریگادیرو ادوآردو گومز کاندیدای ریاست جمهوری برزیل شد و خوش قیافه بودن او قلب تعداد زیادی از بانوان برزیلی را ربود و به همین دلیل آنها شروع به فروش دسرهای شکلاتی مورد علاقه ی او کردند تا برای مبارزات انتخابی بودجه جمع کنند. هرچند گومز در این انتخابات شکست خورد، اما دسرهای شکلاتی آنقدر معروف شدند که به افتخار این شخصیت، بریگادیرو نام گذاری شدند.

تارت سانتیاگو اسپانیایی، (Tarta de Santiago)

تارت سانتیاگو شاید محبوب ترین دسر در تمام اسپانیا باشد. این دسر یک کیک بادام نازک، مرطوب و فوق العاده خوش طعم است. قرن هاست که تارت سانتیاگو با نام های مختلفی وجود داشته است. تارت سانتیاگو تمام تصورات ذهنی شما را بر هم می زند: در این دسر خبری از شکلات نیست، در دمای اتاق و معمولا به صورت پیش آماده از درون یک جعبه سرو می شود. اما تنها یک گاز از این کیک بادامی مرطوب و نازک کافی است تا تمام قواعد ذهنی شما شکسته شوند. این کیک ساده از ناحیه ی گالیسیا و مخصوصا شهر سانتیاگو دو کمپوستلا می آید جایی که زیارتگاه سنت جیمز قرار گرفته است. به همین دلیل معمولا روی این کیک طرح یک صلیب با پودر شکر می زنند.

هالو هالو فیلیپین (Halo Halo)
اگر به فیلیپین سفر می کنید، باید هالو هالو سنتی را امتحان کنید! این یکی از محبوب ترین دسرهای فیلیپینی است. هالو هالو یک دسر سرد فیلیپینی بوده که یکی از غذاهای خیابانی محبوب فیلیپین نیز محسوب می‌‌شود و مواد اصلی تشکیل‌دهنده اصلی آن یخ خرد شده با شیر است. دسرهای سرد با طعم خوشمزه و اغواکننده مانند انواع بستنی، آیس پک، یخ در بهشت طرفداران زیادی دارند و کمتر کسی می‌ تواند از آن‌ ها بگذرد. از دیگر مواد مورد استفاده برای تهیه این دسر می‌توان به لوبیاهای شیرین‌شده، ساگو (نشاسته استخراج شده از مغز اسفنجی ساقه درخت نخل)، ژلاتین جلبک دریایی، نوعی برنج چسبناک، چند نوع از سبزیجات ریشه‌ ای جوشانده شده در آب، تکه‌ های میوه، کرم کارامل و یک تکه بستنی که در بالای آن قرار می‌گیرد، اشاره کرد.

اولیبولن هلند، (Oliebollen)
اولی بولن یا الیبولن ، شیرینی هلندی شبیه دونات است. اولیبولن نوعی شیرینی سرخ شده ای است که داخل آن پر از کشمش شده و با پودر قند تزیین می شود. برخی از تغییرات مدرن آنها را با پر کردن توت سرو می کنند ، اما در دستورالعمل سنتی آن از کشمش استفاده می شود. اولیبولن یک شیرینی سنتی برای سال نو هم هست. نکته جالب راجب این شیرینی این است که از سال ۱۹۹۳ رقابت اولیبولن هر ساله در روزنامه ی هلندی Algemeen Dagblad برگزار می شود، لازم به ذکر است که برنده های این رقابت از تمام نقاط کشور می آیند.

تافی افرا کانادا، (Maple Taffy)
تافی افرا، کانادایی جز آسان ترین دسرهای معروف کانادا است. این دسر از شیره افرا تهیه شده که فصل گرفتن شیره ی افرا بین ماه های فوریه و آوریل است و تافی افرا نیز در همین زمان درست می شود. تافی افرا به طرز باور نکردنی ساده، شیرین و خوشمزه است. تنها چیزی که برای تهیه این دسر نیاز دارید شیره ی افرا و برف است. این آبنبات نام خود را از شکل تافی گونه ی خود گرفته و از جوشاندن شیره ی خالص افرا در دمای ۲۳۴ درجه ی فارنهایت و سپس ریختن آن روی برف تمیز وتازه بدست می آید. در این حالت به محض اینکه تافی ها شروع به سفت شدن کنند، دور یک چوب بستنی رول می شوند و شکلی شبیه به آبنبات چوبی پیدا می کنند.

موچی ژاپن، (Mochi)
موچی یکی از دسرهای جذاب ژاپنی است که با آرد برنج درست می‌شود و طعم متفاوتی دارد. طرز تهیه موچی ژاپنی بسته به طعم، رنگ و نوع آن به روش‌های مختلف صورت می گیرد که البته خیلی از مراحل آن به سلیقه خود فرد بستگی دارد. برنج چسبناک درست می شود. این کیک برنجی در واقع ترکیبی چسبناک ازبرنج و خمیر است که به خودی خود بی مزه است اما وقتی با موادی مثل شکر و آنکو (خمیر لوبیا قرمز شیرین) ترکیب می شود طعم و مزه بی نظیری پیدا می کند. این کیک برنجی را با غذاهایی مثل اوزونی هم می خورند. شیرینی موچی با آنکه خوشمزه و زیباست اما سالانه جان چندین نفر را می گیرد. در واقع چسبناک بودن بیش از حد این خوراکی به آن خاصیت خفه کنندگی داده است! البته خفگی وقتی اتفاق می افتد که موچی را سریع، به مقدار زیاد و بدون جویدن صحیح بخورید پس خوردن آن برای کسانی که در جویدن یا بلع مشکل دارند اصلا توصیه نمی شود.

سیرنیکی روس، (Syrniki)
این دسر که بسیار مورد علاقه روس هاست، نوعی پنکیک به شمار می آید که در آن گونه ای ماست خامه ای به نام quark استفاده می شود. این ماده که جزء لبنیات به شمار می رود، در میان کشورهای آلمانی زبان و شمالی اروپا بسیار رواج دارد و طعم آن مانند پنیر ترش است. این پنکیک سرخ و با مربا، سس سیب، خامه ترش و یا عسل سرو می شود.

براونی‌ آمریکا، (Chocolate brownie)
بروانی را دیگر همه ی ما میشناسیم کیک های شکلاتی خیسی که طرفداران بسیاری دارد و خاستگاه اصلی آن کشور آمریکاست. این کیک رو میتوانید به تنهایی و یا گرم کنید و روش یه اسکوپ بستنی بریزید. این شیرینی از لحاظ طبقه‌بندی مابین کیک و بیسکویت قرار دارد. این نوع شیرینی تنوری پز در اواخر قرن نوزدهم در ایالات متحده آمریکا به وجود آمده‌است و نیمهٔ اول قرن بیستم در کشور آمریکا و کانادا محبوب شده‌ است.

تنگ یوآن چین، (Tangyuan)
تنگ یوان یا کوفته قلقلی یکی از دسرهای معروف چین است. هرچند که امروز تنگ یوآن در تمام طول سال مصرف می شود اما بصورت سنتی در روز پانزدهم سال جدید چینی خورده می شده و به معنای پایان جشن سال نو و همبستگی خانواده بوده است. این کوفته قلقلی ها از گلوتین آرد برنج تهیه شده و قبل از اینکه در شربت قرار بگیرند، در آب جوش پخته می شوند. این کوفته ها می توانند به صورت ساده یا با مغز لوبیای قرمز، کنجد سیاه و یا بادام زمینی سرو شوند.