بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در رسانههای رسمی، سفیر ارمنستان در ایران اقامت حداقل ۱۰ روزه گردشگران خارجی را شرط ارائه واکسن کرونا به آنها اعلام کرد.
آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در ایران اعلام کرده است که از تاریخ پانزدهم ژوئیه، برابر با ۲۴ تیرماه تزریق واکسن تنها برای گردشگرانی مجاز است که بیش از ۱۰ روز در ارمنستان اقامت داشته باشند. مقامات ارمنستانی اعلام کردهاند به کسانی واکسن تزریق میشود که ۱۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند. این بدان معناست که افراد متقاضی دریافت واکسن باید یا گردشگر باشند یا برای انجام کاری به این کشور سفر کنند و نیاز به تردد داشته باشند.
ماجرای تزریق واکسن به خارجیها چه بود؟
در ابتدای کار، هدف اصلی دولت ارمنستان از تزریق واکسن به خارجیها، درخواستهای متعدد دریافت واکسن از سوی کارکنان برخی نمایندگیهای سیاسی خارجی و سازمانهای بینالمللی و افراد خارجی که به دلایل مختلف در ارمنستان اقامت دارند، اعلام شده بود.
در این میان بعد از شهروندان جمهوری ارمنستان و افرادی که در ارمنستان اقامت دائم دارند، برخی شهروندان خارجی نیز از بخشی از خدمات واکسیناسیون این کشور بهرهمند شدند که شهروندان ایرانی نیز از جمله آنها بودند.
بر اساس این گزارش، در این کشور فرآیند واکسیناسیون با بهرهگیری از سه نوع واکسن اسپوتنیکوی، آسترازنکا و سینوواک بهصورت رایگان و داوطلبانه و بدون در نظر گرفتن هیچ محدودیت سنی انجام میگیرد.
استقبال ایرانیان از تزریق واکسن در ارمنستان
این در حالی است که، استقبال مردم ایران از سفر به ارمنستان با هدف تزریق واکسن در کشورمان با اما و اگرهای بسیاری میان مردم و مسئولان روبهرو شده است.
بر این اساس، سخنگوی گمرک ایران پیرامون افزایش ترددهای مسافری میان ایران و ارمنستان گفته است: حدود یک ماه است که امکان تردد مسافر در مرز زمینی ایران با ارمنستان که از اواخر سال ۹۸ بهدلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شده بود، بار دیگر باز شده است. در این مدت، تعداد ایرانیهایی که از مرز ایران به سمت ارمنستان حرکت میکنند، از رقم روزانه ۲۰ تا ۳۰ نفر به روزی ۳۹۰ تا ۴۰۰ نفر افزایش یافته است.
بنابر اظهارات سیدروحالله لطیفی، از اول تیرماه بیش از ۴هزار و ۵۰۰ مسافر ایرانی برای تزریق واکسن وارد کشور ارمنستان شدهاند. البته، اینکه برای سفر به ارمنستان فقط کافی است مسافران پاسپورت داشته باشند نیز شرایط را برای سفر مهیاتر کرده است.
طبق گفته این مقام مسئول، به محض ورود به ارمنستان از مسافران تست کرونا گرفته میشود و در صورت منفی بودن این تست، به مسافر اجازه ورود به کشور ارمنستان داده میشود.
سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: با توجه به اینکه در مرز ورودی ارمنستان انجام تست کرونا با کندی انجام میشود و به دلیل ازدحام در مرز این دو کشور، طرف ارمنستانی از ایران درخواست کردهاند، تا زمانیکه افراد روی پل مشترک هستند، طرف ایرانی اجازه خروج مسافر را ندهد تا مردم دچار مشکل نشوند.
شنیدهها حکایت از این موضوع دارد که مسافرانی که برای تزریق واکسن به ارمنستان سفر میکنند، باید فاصله چهار تا پنج ساعت بین مرز نوردوز تا ایروان را طی کرده و دو تا سه روز نیز بعد از تزریق واکسن در پایتخت ارمنستان اقامت داشته باشند.
هیچ توری تحت عنوان تور واکسن در کشور فعالیت ندارد
در حالی کشورهایی مانند ارمنستان و بسیاری از کشورهای دیگر با بهرهگیری از واکسن کرونا در حال رونق مجدد صنعت گردشگری کشور خود هستند که معاون گردشگری ایران بهتازگی اعلام کرده است: براساس بخشنامه ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درخصوص ورود و خروج تورهای گردشگری و مسافربری سختگیریهای زیادی وجود دارد.
بنابر گفتههای ولی تیموری بیشتر افرادی که در این مدت برای دریافت واکسن کرونا به ارمنستان سفر کردهاند به صورت خودجوش و انفرادی و یا در قالب یک گروه اقدام به انجام این کار کردهاند و به هیچوجه از تورهای گردشگری در این میان خبری نیست.
وی تاکید کرده است: هیچ توری تحت عنوان تور واکسن در کشور فعالیت نمیکند و هیچیک از آژانسداران حق تبلیغ تور واکسن را ندارند؛ اگر چنین اقدامی از سوی فعالان این عرصه سر بزند قطعا تخلف است.
البته، درحال حاضر شاهد این موضوع هستیم که آژانسداران کشور، تور ارمنستان برگزار میکنند و در این حین اگر برای مسافران این امکان فراهم شود که واکسن بزنند واکسن خواهند زد، اما هیچ تعهدی برای تزریق قطعی واکسن وجود ندارد.
اخبارهای رسمی حکایت از این موضوع دارند که وزارت بهداشت ایران هیچیک از واکسنهایی که در ارمنستان تزریق میشود را تایید نکرده است. علاوهبراین، با توجه به اینکه تزریق واکسن کرونا در چند مرحله اثربخش خواهد بود ممکن است تزریق فاز دوم این واکسن، ایرانیانی را که در کشور ارمنستان اقدام به دریافت واکسن کردهاند، با سردرگمی مواجه کند.
براساس این گزارش، جمهوری ارمنستان در ابتدا اعلام کرده بود که هیچ محدودیتی برای تزریق واکسن به گردشگران وجود ندارد. چنانچه، چندی پیش اخباری به گوش میرسید مبنی بر اینکه برخی از ایرانیها تا مرز ایران و ارمنستان سفر کرده و در همان منطقه واکسن دریافت میکنند. اما اکنون با مورد استقبال قرار گرفتن این طرح، ارمنستان سیاست دیگری در پیش گرفته و اعلام کرده است مسافری که به ارمنستان سفر میکند باید ۱۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند و سپس واکسن کرونا را دریافت کند.
از این رو، بسیاری از مسوولان ایرانی معتقدند با توجه به سیاست جدید دولت ارمنستان این روزها تزریق واکسن به مسافران در این کشور با کاهش جدی مواجه شده است.